Nem férek hozzád...
Nem férek hozzád, istenem,
tiszták és jók közöttünk állnak.
Elgennyed, lásd, lassan sebem,
vackában vinnyog a vadállat.
Árvaságom a bélyegem,
korán rám verted, hogy megjegyezz.
Porba zártad a lelkemet,
hogy így a halállal eljegyezz.
Árkokon át bukdácsolok,
kéretlen cipelem gondjaid.
Végül magamra maradok,
formáló anyagom sem segít.
/József Attila Nem emel föl... c. verse nyomán/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-31 09:41:22
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-31 09:41:22