PERSONA GRATA
M. Katinak
végül is miért ne(m) я не знаю
annyi (meg)álmodás után és helyett
annak előtte minekutána vártam
(я ждал) de AZ a Kati se jött pedig
egy jó kis nyelvlecke csodákat
я прошу тебя моя дорогая
tehet szépen letalpalhatnál
Berger KATO módra например
olajat önteni hidraulikába
derűs combokkal emelhetnél
Первый Раз ещё раз-два-три
áhítatod fölé (hagyma)kupolának
de nem könnyeznél először sem
mert rugalmas vagy пожалуйста
tágulnál-feszülnél чёрная-золотая
összes falamra aranyló ikonnak
szentül hitt sötét Madonnámnak
расцветавшая Катюша моя милая
девица девица дев... én meg ügyes
lennék ha melledre reliefnek*
szorítanál arcodra arcnak öledbe
nem-ideiglenesen állomásozónak
végül is
(ebben a korban mások már 'tosznak'
kívánatos lennél egy nemkívánatosnak)
_______________________
* mondja a művelt orosz, aki
Nagy Péter óta tud franciául…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Dies irae (Budapest, 2019)
Kiadó: Arany Sólyom Kulturális Misszió
Feltöltés ideje: 2019-06-28 06:24:16
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-28 06:24:16