Naplólapok
Augusztus
már málnahabnyi rózsa csak a nyár
partját kezdi elhagyni sután
mint tébolyultak szájzugát a nyál
egy semmilyen színű széltépett délután
forrázott testű a táj merő seb
az égen rojtos szélű felhők kergetőznek
álomszerű búcsúzó pillanat
halak hasán aranypettyek alszanak
Szeptember
leszakad rólunk hát ez a nyár
mint fáról a harsányzöld levelek
mozaikkockákból rakom össze
maradékát annak ami most itt lepereg
és nézem mint lángnyi világnál
eleven indák hajlását ólomüvegen
a tájat mi sápad de belül még eleven
szőlők begyesednek bőventermő lugason
lassan fogyó árnyékot ringat a nyugalom
beborul testes nehéz cseppekben esik
magába rántja az ég kiszáradt kertjeit
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-06-25 15:53:04
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-25 15:53:04