Délelőtti buszok
Furcsák ezek a délelőtti fél-üres buszok,
jegy nélkül utazó szürke-öregasszonyok,
talán a piacra, spórolni pár rossz forintot,
görbe hát, görbe bot a kézben, lehajtott fejek,
ráncokba futott arcok.
Rég volt szerelmek emlékei utaznak velük,
múltba fagyott lelkek, pár-száz férj-éj
az aszott combok között, s talán még néhány idegen,
mikor a bátorság időzött a vágyak országútján
mert az idő fellázadt.
Délre spórolós csirke-far-hát leves melegszik,
este kenyér-parizel, nyugdíj előtt meg csak az
éhgyomor.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-06-03 17:36:06
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-03 17:36:06