Megtalálni a nősikolyt,
egy boldognevető egy halálfélő
bujaperc örömbugyborékoló
szeretőt féltő nősikolyt.
Megtalálni
egy szívig hatoló
szürkeállomány-hasító
öntudatlan percet,
a létet,
a nemlétet,
a virágommal együtt
az ember gyönyörét,
a csillagok bánatát,
az ég hóporát.