Amije van
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni
– Kosztolányi Dezső –
Gyermekkorod néz rád faladról kérdőn
miért nincs már se keze se lába,
és amije van, miért rozsdás az is?
Üregekben miért nem játszol
hangyákkal, tücskökkel,
hideg földbe miért nem vájod ujjad,
bodobácsok vonulását miért
nem segíted vezényszókkal?
Miért nem futsz a rét szagában,
álmod után békalencsés nádasodban
és mondd, miért félsz a verstől, ha kérdi:
„akarsz, akarsz-e játszani halált”?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-11-10 19:25:38
Utolsó módosítás ideje: 2018-11-10 19:25:38