SPRINTELNI szürrealista kispróza
Locsolni kell a nyüzsgést, locsolni kell
a gittet; a notesz felspanolt húrja mintha senkié
se volna.
A forgalom ma ingva leng, s a kecskebak kiböki az árulás szemét. Vigyázat!
Gázcsonkra egyedül a gázai övezetben van szükség!
Özönvíz kicsi köpésekből, a gyufásdoboz oldalán férjen el
a sündörgő, s a füllyukasztó.
Az ellenálló szervezetekért mit meg nem teszel! Kipenderíted a gyógyulás színképét
a kocsmából, ventilátorod lüktető halántéka sikolyt csikar ki
a parázstökből.
Kétségeid vajon miért oly előkelők?
Amennyiben szeplőidhez készül az asztronauta, évadzáró lesz a futam?
A díszpolgári jog sintérek kezére került, s már a kuplunggyár vészkijárata
is csak haloványan látszik. A zsongás tükre lettél, elfogyott erőddel
mégis birokra kelsz az alkalmi turistákkal.
Mezei futásod díját irigyli a fordulat a mesében, a könyvelődben meg nem bízol,
mert egy ízben bűnbakká tette a drámai fogyókúrát. Négereid öltözéke élére állított szurokmező,
akár a falba épített cipőfűzőt, oly szerencsétlenül
tünteti fel őket az oázis az árverésen. A bizonyítás honlapjára egy, ha visszakerül.
Súgok én neked valamit; egy teóriáért visszamenni a jégkorszakba
nagy bátorságra vall, ehelyett te kicseréled az antikvitás zálogát
egy hisztamin tartalmú rézkarcra, mert ovációd bodorított,
s a kakasviadalt sem kezeled a helyén.
Bíbor akasztást szeretnél? Felőlem!
De ne takard ki előlem, hogy a szőlőszem az istállóban ragadt; - mily felkavaró élmény -,
s te, aki az antigént csupán hányásból ismeri, már rég elfelejtetted, hogy az ok faji jellegű grund, s milyen érzés
a fodrozott iszalag dallamára tangózni akkor, amikor
a vízgyűjtők göndör pihéi megskalpolják a kor bölcseletét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-29 08:34:11
Utolsó módosítás ideje: 2018-10-29 08:34:11