Öreg barackfákat
Égettek a kertben
Az élet füstölgött
A halál lesben állt
Megszenesedett
Korom-virág hullott
Megsebzett ágain
Vajúdva itt-ott még
Fekete gyümölcsök
Édes illatában
Nem tudta kábultan
hogy le vagy felszálljon
S mint aki holttá vált
Élve temették el
A halhatatlanságot