Újra eljövök
A kéreg alól most kikaparom
a Napot, s a Holdat.
Eltörlöm a hamis istenségek szobrait.
Oszlopokat ledöntök az utak mentén,
mert este a Kertbe megyek,
onnan a Keresztre, a Sírba,
s aztán újra Eljövök.
Lerontom bálványholdjaidat a porba,
kézívét a hazugságnak eltöröm.
S emberszívekbe költözöm kopogva,
nem erőszakkal, nem szótlan, vad módra,
eljövök hozzád, ha vágysz szavamra,
veled leszek minden lázas éjjelen,
letörlöm könnyeidet ruhám szegélyével,
s az utolsó napon, felébredhetsz, Velem.
Nagycsütörtök, 2005.
(Megjegyzés: E verset, Gulyás Anna, a Holdalanap zenekar énekese, megzenésítette.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-23 00:31:44
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-23 00:31:44