Nem volt realista
soha az anyám.
Álmot szőtt szegényen.
Mást akart látni,
mint amit elébe
hintett az Isten.
Szépnél szebbet,
jobbat a jónál.
Türelmét kiporciózta
a gondviselés
Vakon járt.
Úgy vezetett
gyerekként,
ne lásák
könnyeit mások.
De minden saroknál
mosolyba fordult,
mint a Nap,
mikor ismeretlenül is
ráköszöntek.