Bűnös út
(Megkésett kérdések Servius Tulliushoz)
Ki hallja meg,
ha megsüketül a fül a hallásra,
s izgága senkik csak mutogatnak
szekértáborokban sunyin egymásra.
Száj se mozdul, csak vére hull a dalnak,
míg lelkek mélyén félelem az úr.
Ki látja meg,
hogyha megvakul a szem a látásra
s vérgőzös hiénák tapogatnak.
Hol igaznak gaz a hasonmása,
ítélni akarnokok akarnak,
míg lelkek mélyén félelem az úr.
Ki mondja meg,
ha néma a száj jajra, kiáltásra,
s megbarmult nyájnak, már hangja sincsen.
Törpe királyok hatalmi varázsa
felett a mennyben trónol még Isten,
míg a lelkek mélyén félelem az úr.
Mondd Tullius,
ki érti meg szenvedéseinket.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-05 16:49:13
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-05 16:49:13