Széljárás
Szövögeti hálóját az este.
Könnyű szellőt vendégségbe vár.
Lombok hegye mozdulatba rebben:
Pókfonálon hintázik a nyár.
Minden ősszel új erővel éled,
s ha télbe fordul, alszik a határ
havat kavar, repdes földön, jégen,
tavasszal meg ránk zúdul az ár.
Dudorászik estike szoknyáján,
s az illatoktól részegülten még
átbucskázik néhány alvó talpfán,
és elszáguld az évszakok fején.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-06-13 16:18:36
Utolsó módosítás ideje: 2018-06-19 19:16:22