Tengődő
Vakító szmokingos, lenyalt hajú pincér
csillogó pohárba csurgatta a bort.
"Á votre santé" – egy picit meghajolt.
Ma snapszot vedel állva, százharmincér';
ködös hajnalban szürke párafolt.
Nemrég egy asszony vette őt körül
meleg ebéddel, forró csóközönnel –
s jeges mosollyal, langyosan köszönt el.
S fáj bár hiánya kíméletlenül,
teszi a dolgát, tetetett közönnyel.
Ám ha egyszer egy megszállott akad,
s a hitből kiábrándítottakat,
a kódorgókat összetereli,
csordultig telnek a Város terei –
és győzhetetlen lesz az a csapat!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-20 13:44:50
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-20 13:44:50