Húsvét
Lányokat, asszonyokat
húsvétkor locsolják,
ezért fiúknak, férfiaknak,
a piros tojást adják.
A sonka a főtt tojás
a kaláccsal együtt fogy,
üvegből a bor bőven apad,
járásunk biztonsága megrogy.
Húsvét a tavasz ünnepe
megszentelik a barkát,
megszüntetik a böjtöt,
bőséggel fogyasztják a sonkát.
Lányok, asszonyok
meglocsolva lettek,
oly frissek és szépek,
mint tavasszal a virágos--
gyönyörűséges kertek...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-02 16:30:04
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-02 16:30:04