Ősz Budán (1)
Ősz van megint. Színt cserélnek lombok.
Tarkább ruháik próbálják a fák.
Villamossal, át a Margit-hídon,
zötykölődve érjük el Budát.
A nyugati ég alkonyvörösére
ráront az éj, e vad felhőbika.
Tekintetemmel precízen kimérve
ez is csak vonal: pontok halmaza.
Embernyüzsgés régi mozgófilmen.
Szagot, emléket, port kavar a szél.
Parlamenttől Várhegy-lábig ívben,
a Lánchídon kigyúl a fényfüzér.
Távolabbról gyorsítottan látszik,
futunk egy térben, mind egymás után.
Nem gondolunk a végállomásig.
Megérkezünk és átszállunk Budán.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-08 07:59:43
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-08 07:59:43