nyolc éve jönnek lefelé anya szavai a házban
apu elment kicsim – hova? – és olyan mélyre
halkult az emelet amíg én összeraktam hogy
anya addigra felért már nem nyikorgott a fa
hanem a vállam a mellkasa alatt és három szó
sétálgat azóta is azon a lépcsőn amit a család
mindig veszélyesnek tartott én csak nyolc éve