AJTÓK /Dr.Györgypál Katalinnak/
Egyik mögül macska kinéz.
Kék tavaszpárnán heverész.
Simogatja fényselymű nap.
Lobban aranyszál-pillanat.
A másik mögül csengettyű
hangját hozza szálló betű.
Szépség-hitét míg hallgatod,
mosolyognak az angyalok.
Új ajtó nyílik: szakadék.
Érdekel, s rettent mély vidék,
sötétlő lélekvégi táj:
miért is fáj az, ami fáj?
Ajtósor. Sorsok. Gyökerek.
Baj, bánat lentről fölremeg.
Ám tudni arról ki akar:
gyömölcsgyönyör fent mit takar?!
Komorak már az angyalok.
Szépség-hitemről hallgatok.
Megáld, s együtt hallgat velem
a Nincsben Csillagistenem.
Tudom: Szó csak az Ő szava,
s Csillaga nélkül nincs Haza.
Nélküle minden haldokol,
minden ajtó mögött: Pokol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.