Gyermekeknek öröm
felnőtteknek gond,
megjött a Mikulás
piros sapkás lett--
sok bolond.
Légi-szánon érkezett
puttonya tele jóval,
oszt szét ajándékot,
mindenkit dicsér jó szóval.
Így egy évben egyszer
nagyon nagy az öröm,
kézbe kerül sok ajándék,
hallatszik sokszor: köszönöm.
Gyermekeknek öröm
felnőtteknek gond,
mikor jő a Mikulás,
mindenki izgatott---
egy kissé bolond...