ÉGBOLTOK /1919/
Virága lobban, múlton átvirágzik.
Sárkányos szélben virágfény lobog.
Hány csillogó jel jött a végtelenből, -
ahhoz az éghez méltó csillagok!
Elfonnyadt zászlók. S mily törpék a törpék!
Fecsegés száll a fecskék kék vizén.
Tükrök mélyén egy múlt parázslik, fáj ma:
elnémított, gyönyörű költemény.
Ó, az az ég ujjongó csillagokkal!
Más egek jöttek és más csillagok.
...és égboltok nagy látszat-csillagokkal:
csillagnyüzsgéssel csillagtalanok.
/1989/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.