Elfogadni, ami Van,
még ha éppenséggel
másként is lehetne.
Odakint mennydörög.
Egy ember az ujjait
számolja. Ringathatnánk.
Mesélhetnénk neki életről,
szerelemről. Altathatnánk.
De csak áltatni tudjuk.
Letagadjuk előtte az öregek
szagát. Kapkodunk. Minden
lélegzetvételünkkel távolabb
kerülnek tőlünk a csillagok.