KISVÁROS
elcammognak sört ivó medvék
fűtik, fűtik a nagy kemencét
kis ördögök a járdaszélen
úsznak a rózsás dinnyelében
teherautó köhint a porban
ki benne ült ki tudja hol van
árnyéka olvad tüskés fáknak
elpárolog a kék virághad
házak feszülnek, kövek, gépek
deszkapallókat általlépnek
téglasorok téglát teremnek
a sok Kőmíves Kelemennek
itt akácméz s egy vaksi ablak
legyek csorognak, rátapadnak
cédulácska fityeg egy póznán
egy jó kis vaságy kiadó tán
gyűszű csendül - hóbortos ének
a kulcslyukak egymásranéznek
ez az az utca! meddig megy még?
itt köröztek csalóka fecskék
ez az a táj, mely megteremtett
ismerősnek és idegennek
torkom fogta, borát dícsérte
hízott lúdjait elígérte
mert útjait felülről nézem
nem szabad könnyen elítélnem -
mécsese lobban, elvilágít
a csillagfényes éjszakáig
/1970/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.