Nyúl úrfi
Nyúl úrfi leveleket rajzol,
mindegyikre hosszú szárat:
kéket, barnát vagy feketéset,
s ereiket sötéttel húzta meg.
Hortenziát egészen finoman kéken fest.
Az indiai gesztenye tenyér: vöröslő ujjhegyekkel
sárgászöld alapon pávaszemes pillangófolt.
A geránium alig színes, kevés zöld és szürkekék
merített barna lapon,
s majd angyalszárnyat ívelt,
kívül barnás,
belül sárgába játszó,
alul a zöld ecsettől még élő foltokat.
Legvégül gyönyörűen erezett szívalak:
egy kerublevél kékje-zöldjén áttetsző fényfehér
oly sápadó, hogy itt az ősz:
Nyúl úrfi torka elszorul,
leveleit barna borítékba csomagolja,
s még fel sem adta,
már a válaszra vár!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Egy hónap faun (Budapest, 1998)
Kiadó: Fekete Sas kiadó