Érdem szerint
Értékén mérd, úgy latold azt,
amit erőn felül elérsz.
Tudd, mi a siker, mi a kudarc,
mely lelked eresztékei közt
minden űrt betölt s kiegyenlít
- ha mennyben jársz vagy gyötrőn
fuldokolsz magadba merülten
mélyen a tengerszint alatt -,
hogy ne csak gyengék hajtsanak
fejet előtted megsüvegelve
érte, hogy jobb vagy náluk.
Becsüljenek erőseknél erősebbek is.
De ne járj elől gőgben, kishitűségben
se oktalan. Mutass erőt s ha kell,
hajolj meg te is érdem szerint
mások előtt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-09-03 08:42:48
Utolsó módosítás ideje: 2017-09-03 08:42:48