Csapongós (jav)
Naplót egy hétig írtam. Akkor jött a tv-szerelő.
Mit csináltam eközben, mik maradtak ki, ma már
ezen tűnődök a régi sorok felett. Őszibarackot
szedtem a kerti fáról, megmostam. Beleülök az
egyik magházába. Kényelmetlen. Beleharapok
húsába. Íz, zamat. Melyik bimbóból fejlődhetett
a tavasszal szemrevételezettek közül?
Bejött a macska, kis tálban tej, lefetyel
pár kortyot, rám néz. Zöld a szeme. Napló nélkül
örökített emlékrajza egy másik macskának. Az élet
múltjáték. Kifekszem a diófa alá, erős illatú árnyéka
átjár, takar. Naplót egy hétig írtam. Mérem az időt.
Akármihez. Végtelen a csönd belső kiterjedése.
Nem csodálkozok. Minden szándék a fejben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-08-13 22:15:01
Utolsó módosítás ideje: 2017-08-13 22:15:01