Ózonözön
A légkörön egy zivataros őszön
egy villámcsapás széles rést ütött.
A pajzs kipukkadt, özönlött az ózon,
áttörve párán, füstfelhőn és gőzön,
majd földet érve minden szegletén
megtelepült a mutáns oxigén,
pánikot keltve állatok között.
Versbe való az űzött őzek póza,
merthogy a próza azt is elaprózza.
Hogy Földlakókra súlyos sokkot sózzon,
egy vészmadár a döghalált idézte.
És hogy fogadta nagy Gyulánk, a Gózon?
Akárcsak máskor. Fütyült az egészre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-19 15:48:57
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-19 15:48:57