Hideg geometria .
A város kanyargós útjai,
a Tettye téli mélabúja,
árkok, hidak, járdák, vaskapuk
hideg geometriája
hóval betakarva mind.
A behavazott várfalak lehunyt lőrésekkel állnak,
kiszögellések és sziklák
szelídítője a hó.
A fák ősz lobonca súlyosan görnyed
és a fehér akvarell felhők mindegyike
hasas, nehéz hegyek tetejéhez ér.
A szám érdes,
forró barázdái között
a vörös rúzs felkiáltójelként világít
megannyi
magnéziumlángú nappalban
és vattacukor éjszakában.
Minden térből
egyformán
hiányzol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-05 07:35:28
Utolsó módosítás ideje: 2017-04-05 07:35:28