A kihívott
Egyedül vagyok, hogy mindenkié legyek:
nektek egy kis élet, nekem a törődés
jutott. A világ csak bűn és élvezet;
én azért vagyok, hogy ti élhessetek.
Míg ti a halált élitek, én életet halok;
a nagy Ég úgy akarta, mindenkié legyek.
Élni nekem kevés – másokért vagyok,
hogy megmenthessem azokat, akik
nem hiszik, hogy meg kell menekülniük.
Élvezetet halmoztok, egyre többet;
bolyongok egy modern Szodomában.
Ti élvektől égtek, én ürömben hűsölök.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-02-06 09:36:36
Utolsó módosítás ideje: 2017-02-06 11:00:14