örökségem - E.L.aranya
először a konyhában rakott tüzet
a szoba várhatott
majd megállt kicsit míg felforrt a tej
figyelte a babát ahogy szuszog
sóhaját mint áldott könnyeit
elnyelte az öreg biblia
s mire megtanította járni a picit
rájött nem szabad meghalnia
mesélt neki a gazdag házról
a suszter fiáról
a faluról ahol édes a föld szaga
és volt egy kutyája
de helyette sem akart másikat soha
öreg lett mire megnőtt a kislány
léptei fájtak pedig a föld fogyott
de cipelte tovább
és most nem tudom letenni én sem
ezt a maradék kis darabot
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-23 00:28:53
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-31 20:12:39