Talán van esélyed
Csak azért, hogy boldog lehess utoljára,
ne ostorozd magad; már minden hiába,
még az elmúlás sem csak azért idegen,
hogy életed vége makulátlan legyen.
Bűnnel tele a múlt, elhibázott napok
válhatnak holnappá, amíg elhallgatok.
Nem változtatja ezt meg már semmi jóság,
egyetlen biztos a változó valóság,
amit – beláthatod – nem ismerhetsz fel már,
mindenről lekésel, nincs még kész a leltár,
itt csak Isten segíthet majd, hogyha kéred,
anélkül ez nem megy, hiába reméled.
Marad a megbánás vagy a végső vétek,
amit elkerülhetsz, talán van esélyed!
2017. január 19.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-23 00:05:09
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-23 00:05:09