Ami számít
Helgának
Megtaláltuk a rést a bedeszkázott
téli napok között. Itt már nem számít,
hogy valamikor fojtogatott a plafon
közelsége, és nem számít a sírás
nyoma sem a tegnapi zsebkendőben.
Kellett egy tavasz, hogy felrobbanjon
minden, hogy egyre hangosabban,
és egyre véglegesebben legyen, ami van:
a szerelemtől éber éjszakák, majd
az egymásra virradás hajnalban.
Ismerős fények sütnek ismerős szögben.
Megmagyarázhatatlanul egyszerű minden,
ami számít: részese lenni a dolgok
rezdüléseinek - hozzákamaszodni, és
felnőtté válni, hogy mindvégig ugyanaz maradj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kövek szülnek virágot - antológia (Budapest, 2002)
Kiadó: Stádium