Hetvenhét
Kétezertizenhét szerencsés év lesz
nekem biztosan, hetvenhét leszek,
aki majd épp ezért semmit se kérdez
tőlem, sürgősen betétkönyveket,
állampapírt, és más irodalmakat
szerezzen be a várható haszon
nem maradhat el, nem talál nyugalmat,
nem ülhet ezután hallgatagon,
csak rám kell majd hivatkozni szerényen,
az esélytelenek nyugalma szikla,
ebbe kell alapot ásni jó mélyen,
egyedül a hit maradhat nyitva,
hogy a hetvenhét év összetarthasson,
elűzve a széthúzó erőket,
új eszme ezután ne fakadhasson,
el kell űzni a zavarkeltőket!
Ilyen egyszerű, menni fog itt minden,
mint egy alapos nadrágbaszarás,
ott lesznek a nyomok minden kilincsen,
ha nem lesz hetvenhét valaki más!
2017. január 3.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-03 07:19:22
Utolsó módosítás ideje: 2017-01-03 07:21:02