Tetemre hívások lázában égünk,
szorongunk érted, elfogynak napjaid.
Mérlegen érdemeink s minden vétkünk
felcímkézve már, ne maradjanak itt,
mint kanyargó folyók sziklahomlokán
megtört hullámokban a homokszemek.
Fordulsz Ó év, s az utolsó szó jogán
bevallhatom neked, megszerettelek.