HÓVIRÁG
Felette szeles kékség
fényesíti a dalt.
Hóálmú télből indult , -
de a tavaszba tart.
Vizeken felragyognak
aranyló szigetek ,
s ő legelső virágként
a tavaszra nevet.
A nevetése élet
ahogy télből kilép:
benne csengő fehéren
remény és messzeség.
Sodródnak fehér felhők.
Lent még fekete fák ,
de már madárhang-hivó
a megindult világ.
Lehet , hogy minden látszat:
felhő , virág , a fény ,
s a tavasz is , egy álom
aranyló szigetén.
Mégis , a szemnek , szívnek
virág kell , s kell a fény ,
a dal , - s az égi látszat:
remény , remény , remény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.