Pálfy Gabi
további bibliai rímelgetések
Az Úr irgalmas, kegyelmes,
Haragjában türelmes,
Igazsága nagyon nagy,
Vétket, bűnt Ő úgy nem hagy,
Büntetés vagy bocsánat,
Ha megütötted bokádat,
Harmad-negyedízig ér,
De áldás ezerízig fér.
***
Ti is szentek legyetek,
Mint az Úr, Istenetek!
***
Bosszúálló ne légy,
Haragodban ne lépj,
Szeresd felebarátod,
Mint magadat, s meglátod
Az Úr, az Isten barátod.
***
Az Úr áldjon és őrizzen,
Köréd áldást körítsen,
Rajtad arca ragyogjon,
Könyörületet hozzon,
Az Úr figyeljen, nézzen rád,
Békesség legyen ruhád!
***
Nem ember, hogy hazudjék,
Hogy szíre-szóra változzék,
Mit Ő, Isten mond, megteszi,
Ígéretét cselekszi.
***
Jákobból csillag ered,
Izraelből király gyerek,
Moáb és Séth le lesz győzve,
Fiaiak mind összetörve.
***
Az igéhez ne tegyetek,
Parancsolatot vegyetek,
Amit mondtam, úgy van az,
Megtartani jó, igaz.
***
Az Úr a féltőn szerető,
Emésztő tűz, Isten Ő.
***
Halld Izráel: egy az Úr,
Szeresd Őt mindenen túl,
Teljes szíved-lelkedből,
Tényleg teljes erődből!
***
Nem, mert vagytok sokan,
Isten azért rohan,
Mert szeret benneteket nagyon,
Nem kell ennél nagyobb vagyon!
***
Mit akar az Isten tőled?
Azt, hogy neki hajtson főket,
Tisztelje őt, s félje népe,
Útjait kövesse lépte,
Teljes szívvel szeresse,
Lelkével megkeresse.
***
Parancsaim tartsátok,
A sok jót végrehajtsátok,
Semmit ahhoz ne tegyél,
S belőle el ne vegyél!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-12-04 11:52:03 Utolsó módosítás ideje: 2016-12-04 11:52:03
|
|
|