Rossz korba születtem
Átláthatatlan, teljes páncélzat alatt
csupasz lelkek,
hazátlanul bolyonganak, lopva-csalva a másikat,
merre van a menny...
az otthonom az a hely, ahol te vagy
dús rózsacsokrot hoztam, ne lássa, ne lássam
miféle szörnyeteg űzi, és milyen szörnyet vágytam
megküzdünk együtt a kígyókkal benne
vad smárolás közben egymás hátra tett kezét kutatva
van-e nála patkányméreg, hogy ilyen édes a szája
és nálam bökő, talán idejében elvágom
tagjaimra tekeredő marionettbábú zsinórjaimat
nem erre vágyom, rég nem erre
az otthonom az a hely, ahol te vagy
átláthatatlan, teljes páncélzat alatt
görcsbe szorul, szorong a lélek, a legbelső idealistánk,
de sose növünk fel, ne hidd,
mint olvadt beton, rácsorog a bántás
ahogy a mimikri és gőg álarc új arcot szab ránk
nem sír tovább, elhallgat, és úgy marad
amíg szétzúzza börtönét egyszer a felismerés
legmélyebb poklok pokla, a kényszerű lemondás
a rühes kutyák alá alázkodás, néma könyörgés,
ragyogó dac, és aztán lelki kettétörés
az otthonom az a hely, ahol te vagy
szerelmem isten a szememben, és így marad
nincs szerelem = nincs élet, nincs isten, nincs világ körülöttem
számolom fejemben az egyenletet, nélküled megoldani lehetetlen
miért vagyok ilyen telhetetlen, kapzsi, lehetetlen
amíg talán elhiszem, hogy csak a saját álmaimba
és vágyaimba voltam szerelmes
Átláthatatlan, teljes páncélzat alatt
csupasz lelkek,
hazátlanul bolyonganak, lopva-csalva a másikat,
merre van a menny...
lassan megkövül a bőröm, bírja a harapásokat
aztán azért siklik ki talán, mert beletörnek a fogak
nem írhatom felül, mi folyik a fejekben
zsarnok lehetnék, bár nem láthatom, mit éreznek a szívek
a huszonegyedik században szeretni szinte szégyellek
otthonom az a hely, ahol te vagy
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-11-03 19:44:30
Utolsó módosítás ideje: 2016-11-03 21:37:51