Szalay Károly
Napsugaras ősz
Napfényben pompázik
a sokszínű ősz,
parkokban, tereken,
ritkán jár a csősz.
Langy melegével
cirógat az égi lámpás,
a tél előtt mindenki,
ezért nagyon hálás.
Sétálunk, kirándulunk
ez most oly jó érzés,
hogy ezt meddig tehetjük,
az talányos kérdés.
Élesre vált a levegő
mostanában reggelre,
melegebb ruhában nézzük,
hogy a fű színe--
néha vált fehérre.
Mint egy ágyúgolyó
úgy lő ki a gesztenye,
csak sütve szeretjük,
mert érésekor veszélyes,
figyelmetlen emberre.
Susog a száraz avar
lassú lépteink alatt,
süni sétáltatja gyerekeit,
de ez ilyenkor---
senkit sem zavar.
Napfényben pompázik
a sokszínű ősz,
talán idén utoljára,
a friss levegőn mindenki,
oly sokat elidőz....
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Rímkovácsok, 2015. OKTÓ Feltöltés ideje: 2016-10-12 14:47:27 Utolsó módosítás ideje: 2016-10-12 14:47:27
|
|
|