Mi sürget engem, ugrásra-kész halottat?
Csak az nyugtat meg, ami nyugalmat hozhat?
Szerelmes Isten, így hány verssel tartozom?
Ki büntethet még engem, melyik hatalom?
Fogy az idő, feszít a maradék tudat,
egyre kevesebb már bennem az indulat,
majd a csend is eljön, befut a gyors velem,
halálpontosan és méltóságteljesen.