Bogarak keresnek búvóhelyet
pincénk pókhálós kövei alatt. Ősz van.
Bár felettük még áldozik a nyár
hordókba rejtve erjedő gyümölcseit.
Dunsztban hűlt szép egészből kevés lett.
Spórolni kell hogy maradjon hosszú,
téli estékre, amikor nem hallani tücsökzenét,
sem lombsuttogást a tárt ablakon.