egyvonalas
A vonalas füzetek és telefonok ideje.
Épphogy elkezdődött a jaffakorszakod.
Csak az ellen nem lázadtál, ha nagyapád
a pénzt az ünneplőd zsebébe dugta, de
nem láthattad a tömegben, hogy ömlött
rád a málna.
Jöttek és néha maradtak a szépbeszédűek,
az anyasegítőkből lett tejszagú gyilkosok,
a magukat felruházók, gyári elvveszettek.
Igazi másországban a legtöbb szakadék
szélén, vagy egy sötét és néptelenhideg
hídon állna.
Csak modernebbek lettünk, többek pár
arcosan is elkaphatatlan fantomasszal.
Mintha kikapcsolva lenne minden agy.
Egy alzheimeres ország nagy diktafonja.
De már nem akarnak se istent se embert
rádumálni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-09 11:47:54
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-09 11:47:54