Mert a medve nem
gyengéd mozdulatokkal
tanult szeretni.
Mások nem tudják,
hogy a medvét itatni sem szabad,
mert olyankor
nagyon képes a szeretetre.
Ők azt sem látják,
hol nyílik az erdő,
nem ismerik a dallamait.
Fogalmuk sincs róla, hogy
ezt az állatot szelídíteni,
és nem lelőni kell.