A pillanat mint kópia
Mind a halál, mind az élet
a nyelv hatalmában van.
Amit kimond a száj, azt teszi.
S az elvetett mag kipattan.
Ajkak szabják a sorsát a világnak.
A nyelv kormány. Irányt szab.
A beszéd teremtőerő. Van benne szellem.
Szavak mintázataként alakul a jellem.
Sok gondolat van az ember szívében,
de csak az áll meg, ami az Úrtól van.
Ami az ember előtt magasztos,
Isten számára nem jól van.
A bölcsek füle keresi a tanítást.
Gyógyír a csontoknak a kedves szavak.
És kedvező fogadtatást szerez
a helyes előrelátás. Mint a smaragd.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-06-19 20:55:33
Utolsó módosítás ideje: 2016-06-30 10:16:02