Hol a költészet mostanában?
Madárszárny késztet, hulló falevél,
szerelmi álom, dúló szenvedély,
zárt formában tűr, tör szabad teret,
magányodban más magányba vezet,
csendből támad, Mindenség-üzenet,
lénye hozta létre az életet.
Hol a költészet mostanában?
Kérdésre válasz, válaszra kérdés,
nyugalma lázít, féltés, kísértés,
kedvét szolgálni lettek hangszerek,
ideál, lebeg földi lét felett,
meghódítani nincs költő elég,
eleve veszve minden ilyen cél.
Hol a költészet mostanában?
Valósága felülírja a van-t,
gyengédből lehet titán általa,
csalódást lefest, tár reményajtót,
Tündérországot, mesét, dáridót,
zsoltár, dobpergés, lágy lírai hang,
virágnyelv-ékes, mézes zuhatag.
Hol a költészet mostanában?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-05-09 14:37:38
Utolsó módosítás ideje: 2016-05-09 14:37:38