Hasonlatok
Váratlan lehelet, mintha kicsinyke
szellő szítaná fel a parazsat, a
látóhatár széle rózsaszínben parázslik
mint a tengeri kagyló, elvörösödik,
akár a dús szirmú virág.
Halk nyögés hallatszik a vízen, a folyó
bennem vibrál, mint ijesztő madárszárnyak
suhogása; idegeink megremegnek, mint
a fák koronája.
Mindenfelé áttör a fény, előbb csak
szórványosan, majd kristályos pászmákban,
nyalábokban, négyszögekben.
Kirajzolódik a kikötő az ég sötét hátterén,
fehér fény tapogatja végig az égboltot
hosszú ujjaival esetlenül, mintha óriás rovar
próbálna megkapaszkodni a síkos feketeségben.
A tenger is remeg. Ily közel lennénk, ilyen
gyönyörű lehetsz e tobzódásban?
Duzzadsz, terjedsz a sötétségben, akár egy
misztikus rózsa.
Kábultan észlelünk, ordítunk.
Augustinus Karthagójának égő romjait
látjuk magunk előtt, a városi ember
végnapjait éljük.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-04-05 18:39:19
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-05 18:39:19