(Zs)ebadó
Kutya-szerencséd van
- mondhatom - kalácsszemű
emberszámba vettek
a hatalom törvényt készül
ülni feletted s jaj neked
a végén még lajstromba kerülsz
- szinte látom -
már vonyítani se mersz
csak sunyítasz
sündörögsz
lapulsz
cinkelt zsugák lapjai közt
mint a paragrafus
Hogy fajtiszta lennél
vagy korcs
nem tudom
nem is firtatom
nálam tabu a faji kérdés
érted érvelek majd
ha kicsontoznak is
ami senkit nem zavarna
csupán e két szót
vésd eszedbe jól
ha számon kérik a kutyabőrt
ráncba szedve őseid vonását
"nincs
diszkrimináció"
Sőt...
engem vérvonalad se érdekel
csak lelked legyen nemes
ragyogj tisztán
mint ametiszt vagy agát
légy velem viharban is
s ha füttyentek ugorj rám,
védj és óvj mint egy nagykabát
szemedet hűség éber
csillagfénye hassa át
irigyeljenek az angyalok
légy ebebb sőt dögösebb
minden ebnél
- nekem te így kellesz -
ha öregebb is vagy
négylábúként nálam
s más kanoknál
…Légy magyar ha kérdik
vagy valld annak magad
de ne kérkedj vele mint más
maradj puli kuvasz komondor
- egyre megy -
mit számít milyen alakod formád
hogy " Szőr Naccsága "
egyenes vagy bondor
vonyíts magyarul
hogy mindenki értsen
menjen jól vagy rosszul sorsod
- az ember mi mást tehet -
minden falatért nekem adózol
ezután is s együtt ugatjuk
a láncra-vert holdat
szabadon amíg lehet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-03-22 10:33:54
Utolsó módosítás ideje: 2016-03-22 10:33:54