Előtted állok
szerelmes szívvel,
sajnos a pénztárcám,
velem most viccel.
Vettem volna virágot
ilyenkor így dukál,
de ha nincs pénzem,
Ő-- hiába mustrál.
Többet ér a szándék
mint az akarat,
virágok helyett:
mézes szavakat.
Nőnap alkalmából
éltessen az Isten,
adjon erőt, egészséget,
most ennyi a kincsem...