CSILLAGOS HÁZIKÓBAN
Csillagos házikóban ,
erdő szívében éltem.
Bagolyszem ragyogott át
kedves fenyősötéten.
Itt-ott szóltak a szélben
zörgőbeszédes ágak ,
s olykor egy tisztább égnek
fényei ránktaláltak.
Csillagos házikóban
én benned hittem , Lélek!
Hittem , hogy koronád majd
elhozzák messzeségek.
Lehet , hogy el is hozzák ,
de oly messze a messze!
Elfáradt testek árnya
ráfeszül a keresztre.
Rajtam prófétagúnya.
Már régen nincsen házam ,
s csak megyek , kifosztottan ,
szegényen , nincs-hazában.
A fenyők égre néznek ,
s kutatón a magasban
egy csillagot keresnek
fájó csillagtalanban.
/1990/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.