Lassan, ízlelgetve
Tudom milyen nagyon egyedül lenni,
tudom milyen férjezett nőt szeretni,
hogy milyen valamit önzetlenül adni,
kicsi pénzért gombokat nyomogatni,
gyűlölni mindenkit, aki kicsit más:
nénikét, bácsit, cigányt, magyart, migránst;
egy újszülöttben meglátni a csodát,
félni, hogy elárverezik a hazád,
megélni, hogy pusztul az anyanyelved,
egyre ritkábban olvasni verset,
mindig makacsabbul akarni újat,
dolgozni akkor, mikor más kifullad;
úgy hazaérni, hogy nagyon várnak,
s várni mikor szólítanak apának.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Hitel , 2016
Feltöltés ideje: 2016-02-15 11:16:33
Utolsó módosítás ideje: 2016-02-15 11:16:33