SZITAKÖTÕK
Fémszemeikben rézvörös.
Átszállnak égő réseken.
Itt-ott útjuk új pillanat
drágaköve: a végtelen.
Szárnyukon nap, hold, ég lakik.
A csillogásuk hallgatom.
Múlt fénnyé lesz minden időnk
ijesztően hallgatagon.
Ma csak lengés és lebbenés
érdekel s villám mozdulat,
s az észrevétlen lüktetés
csalóka felszínek alatt.
Elszivárványlik minden út.
Minden fa sötétzöld halott.
Egy nagy-nagy kéz mindent kiolt,
csak zászlók égnek. Hallgatok.
/1990/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.