Hagyd érlelni a magot
Hogyan tesz bölccsé a gondolat,
hogy gondolhatsz bölcsebbet annál,
ha önfényed kéjjel elvakít,
s vágtára sarkall, hogy mondj olyat,
mit nem tudsz, hiába akarnál.
Hallgass, hagyd érlelni a magot.
Formáld úgy, ahogy föld istene
éltető ízekké vajúdja
a fénylő égi magaslatot,
mielőtt az megkísértene,
s áttörné a sötétség falát.
Bölcsen, a szó is így terem meg,
- életre lobbant szívverésként -
felbuzog, máshoz méri magát.
Mint a világra hozott gyermek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-02-02 08:15:11
Utolsó módosítás ideje: 2016-02-02 08:15:11