Így ünnep előtt
nagy a sürgés, forgás,
így ünnep előtt,
divat lett a bevásárlás.
Számba veszünk most
kicsit és nagyot,
mekkora is a család?
Kezdünk egy új lapot.
Bőséges az árukészlet
hömpölyög a tömeg,
hogy sorra kerülhessél,
zsebedben legyen pénzköteg.
Így ünnep előtt
tanácstalanok vagyunk,
vajon minek fog örülni-
a kicsi és a felnőtt?...